In het kort

In opdracht van BuroDmg ontwierp ik de gloednieuwe website voor De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) dé bron voor zowel patiënten als professionals om informatie te vinden over plastische chirurgie. Van alle chirurgen is 90% aangesloten bij deze vereniging.

Om de schat aan informatie voor de doelgroepen patiënten en professionals beter vindbaar te maken, is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen beiden.

Verder heb ik een beter passende visuele identiteit ontworpen, waar in de toekomst op voortgeborduurd kan worden door een verzameling elementen en templates (atomic design).
Afbeeldingen

Op de website komen patiënten aan het woord, met begeleidende afbeeldingen.
We hebben ook voor de afbeeldingen een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de doelgroepen.

Een chirurg is geïnteresseerd in afbeeldingen van platisch chirurchische behandelingen vanuit zijn beroep, maar voor patiënten of andere geïnteresseerden is dit een brug te ver. Daarom is het voor de doelgroep patiënten voldoende om een gezicht van de persoon in combinatie met zijn verhaal te tonen om de boodschap over te brengen.

Alle afbeeldingen worden door middel van een overlay iets "zachter" gemaakt, zodat ze aansluiten bij de rest van het ontwerp.
Elementen

Om flexibel te zijn in de toekomst vormt een verzameling elementen in combinatie met de templates de basis van de online identiteit. Met het ontwerpen is er rekening gehouden met het feit dat de website gemakkelijk met extra pagina's kan worden uitgebreid.
Voor patiënten

Voor beide doelgroepen is een aparte homepage gemaakt waar direct de meest relevante informatie per doelgroep gepresenteerd wordt, in dit geval voor patiënten.
Voor chirurgen

De homepage voor chirurgen bevat de meest relevante informatie voor deze doelgroep.
Ingrepen overzicht

Om het "licht" te houden zijn afbeeldingen per ingreep geen optie. We hebben gekozen voor vriendelijke iconen die de ingrepen illustreren.
Ingreep detailpagina

Alle informatie rondom een plastisch chirurgische ingreep overzichtelijk op één pagina. Daardoor kan deze pagina ook gebruikt worden als landingspage voor mensen die via een zoekmachine direct op deze pagina binnenkomen.
Nieuwspagina

Een handige filter en zoekfunctie zorgt ervoor dat de gebruiker altijd het juiste nieuwsitem vindt.
Zoeken op ziekenhuis/kliniek

Gemakkelijk alle chirurgen vinden die in het ziekenhuis bij jou in de buurt werken.
Ziekenhuis detailpagina

Informatie over het ziekenhuis en de chirurgen die er werken. De informatie is meer of minder uitgebreid per gebruikersgroep. Voor ingelogde leden is de meeste informatie beschikbaar.
Richtlijnen (Professionals)

Richtlijnen stonden tussen algemene informatie op de oude website. In de nieuwe website zijn richtlijnen een typisch voorbeeld van zaken die alleen bij "Professionals" te zien zijn.
Nog meer weten?

Ik vertel je graag meer. Mail naar info@wimhol.nl of bel 0651895447

Bekijk meer projecten

Back to Top