In het kort

Een interieurbouwer wil meegaan met zijn tijd en via een online kanaal kasten aan particulieren verkopen. In opdracht van Congo's Solutions ontwierp ik een kasten-configurator waarmee iedereen een (inloop)kast geheel naar eigen smaak en wens kan ontwerpen en bestellen.

Wehebben iedere stap verduidelijkt met illustraties omdat de gebruiker een leek is op het gebied van kasten inmeten en inrichten. Om frustraties te voorkomen kan er gemakkelijk terug worden gegaan naar eerdere stappen in het ontwerpproces. Als er bijvoorbeeld foutjes zijn gemaakt en kan de kast-configuratie op ieder moment worden opgeslagen.
Wireframe

Vakmensen met jarenlange ervaring in het maken en ontwerpen van inloopkasten weten precies hoe ze een kast moeten inmeten en waar ze rekening mee moeten houden. De manier en volgorde waarop ze deze informatie verzamelen is alleen niet persé het meest logische voor de gebruiker.

We hebben daarom het bestelproces in duidelijke stappen verdeeld en de benodigde informatie in een logische volgorde gevraagd. Dit voorstel is vervolgens door middel van wireframes aan de belanghebbenden gepresenteerd.
Wireframes van links naar rechts: Home en Stap 1. Kies type kast, Stap 2. Meet de kast in,
Stap 3. Vul de kast, Stap 4 en 5 kies kleuren en accessoires.

Logo-ontwerp gericht op webtoepassingen

Herkenbaar en online toepasbaar, daar draait het om bij het ontwerp van het logo voor deze website.
Zelfs als favicon blijft het logo overeind. Simpel, helder en passend bij de missie van de website.
Het draait om de ontwerpmodule

Door middel van heldere illustraties krijgt de gebruiker een aantal vragen voorgelegd waardoor het allemaal te behappen valt en niet als overweldigend wordt ervaren.
Optimalisatie voor kleinere schermen

De website is in eerste instantie geoptimaliseerd voor desktop en tablet formaten.
Op de tablet maken we slim gebruik van de sticky header, zodat alleen de meest belangrijke informatie overblijft en direct toegankelijk is als er gescrold wordt.
"Jouw kast" altijd gemakkelijk bereikbaar

De huidige configuratie blijft in beeld. Dit is belangrijk om de klant de mogelijkheid te geven zaken te controleren en aan te passen in voorgaande stappen. Aangezien er forse bedragen gemoeid zijn bij de aankoop van een kast moet het proces vertrouwd aanvoelen.
Homepage: creëer sfeer

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bij binnenkomst op de website is direct duidelijk waar de website over gaat en welk kwaliteitsniveau er na wordt gestreefd.
Vanaf de eerste stap overtuigen

Het moet leuk zijn om met de configurator aan de slag te gaan. Het gebruik van illustraties door het hele proces zorgt voor een visueel aantrekkelijk geheel.
Meten is weten: maar hoe meet ik een (inloop) kast op?

Een vakman met 20 jaar ervaring weet precies hoe hij een kast opmeet. Het was een hele uitdaging om dit te vertalen naar een vorm die voor een leek begrijpelijk is.
Het echte werk: richt de kast in

Vul de kasten met de gewenste inrichting door het in de kast te slepen. Nu begint de kast echt te leven.
De kleuren, nog wat details en klaar!

Kies de kleuren van de kast en voeg de gewenste accessoires toe. Een klein kleurvlakje geeft een vertekend beeld, daarom is er de mogelijkheid deze schermvullend weer te geven. Zonder deze aanpassing kan een gebruiker zich gemakkelijk vergissen in het uiteindelijke resultaat.
Nog meer weten?

Mail naar info@wimhol.nl of bel 0651895447

Bekijk meer projecten

Back to Top